DUYURULAR +Tümünü Gör
Detaylar»
Mobil uygulama için seçim yapınız.
  Android Ios  
ENDEKSLER
ATB 100. Yıl Belgeseli
  pdf video  
TÜRİB
Etkinlik Takvimi
Mart Nisan 2021
pzt. sa. çr. prş. cm. cmt. pz.
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Ziyaretçilerimiz
IP Numaranız : 3.235.25.169
Şuan 15 kişi online
Bugün 645 kişi ziyaret etti.
Toplam Gösterim: 147283
Ankete Katıl
Borsamız organizasyonlarını hangi kanallardan takip ediyorsunuz?




Anket sonuçları için tıklayın    

Haber Detayları

ANTALYA BORSA’DAN KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEK - 22.03.2021


Antalya Ticaret Borsası, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muammer Tilki, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Sarı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Özlem Şahan Yapıcıer’in hazırladığı “Her Yönüyle Kaz Yetiştiriciliği” kitabının basımına katkıda bulundu. 2. baskısını yapan kitapta, kazın zoolojik sistemindeki yerinden, anatomik ve fizyolojik özelliklerine, yumurta veriminden, bakım ve beslenmesine, kazlardan elde edilen ürünlerden kaz etinden lezzetlere kadar kaza dair bir çok konu ayrıntılı şekilde anlatıldı.
KAZ ETİ ÜST KLASMAN TURİZM SEKTÖRÜNDE MİSAFİRLERE SUNULABİLİR
Kazın yaklaşık 3 bin yıl önce Mısır’da evcilleştirildiğinin tahmin edildiği belirtilen kitapta, kazla ilgili “Oldukça zekidirler, kolay öğrenirler ve iyi hafızaya sahiptirler” bilgileri paylaşıldı. Kaz yetiştiriciliğinin Anadolu’nun yer yerinde yapılabileceği belirtilen kitapta, daha çok Kars, Muş, Ardahan illeri ile Orta Anadolu ve İç Ege bölgelerinde kaz yetiştirildiği belirtildi. Dünya kaz yetiştiriciliğinde Çin ilk sırada yer alırken, Türkiye yetiştirme yer ve imkanlarına rağmen kaz eti üretiminde 9’uncu sırada yer alıyor. Kaz yetiştiriciliğinin yüzde 25.38’i Kars’ta yüzde 8.58’i Muş’ta, yüzde 7’si ise Ardahan’da yapılıyor. Kitapta, kaz etinin beslenmedeki önemi vurgulanırken, “Kaz etinin özellikle üst klasman turizm sektöründe misafirlere sunulabilecek alternatif ve özel bir ürün olarak değerlendirilmesi, kazcılık sektörüne apayrı bir değer katacaktır” denildi.
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Borsa olarak tarımın ve hayvancılığın desteklenmesi ve teşvik edilmesiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve yapılan çalışmaları desteklediklerini belirtti. Çandır, “Değerli Hocalarımızın hazırladığı ‘Her Yönüyle Kaz Yetiştiriciliği’ kitabını besin değeri yüksek olan ve ülkemizin pek çok yerinde yetişebilecek kaz yetiştiriciliğine öncülük edebileceğini düşünüyoruz. Kitabı hazırlayan değerli ekibe teşekkür ediyoruz” dedi.
 


Habere Ait Diğer Resimler