DUYURULAR +Tümünü Gör
Detaylar»
Mobil uygulama için seçim yapınız.
  Android Ios  
ENDEKSLER
ATB 100. Yıl Belgeseli
  pdf video  
TÜRİB
Etkinlik Takvimi
Mart Nisan 2021
pzt. sa. çr. prş. cm. cmt. pz.
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Ziyaretçilerimiz
IP Numaranız : 3.235.25.169
Şuan 28 kişi online
Bugün 637 kişi ziyaret etti.
Toplam Gösterim: 147280
Ankete Katıl
Borsamız organizasyonlarını hangi kanallardan takip ediyorsunuz?




Anket sonuçları için tıklayın    

Haber Detayları

SÜT AKADEMİSİ BAŞLIYOR - 26.03.2021

Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü, Pandemi Günlerinde Tarım Eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. 10 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Süt Akademisi’nde süte dair her şey katılımcılara anlatılacak. Online düzenlenecek Süt Akademisi ücretsiz ve belgeli olacak.

UZMANLARDAN SÜT EĞİTİMİ
Süt Akademisi’nde 5 farklı üniversiteden akademisyenler ders verecek. Eğitimin ilk gününde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuba Şanlı, sütün beslenmemizdeki rolü ve önemini anlatacak. Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yonca Yüceer süt hijyeni, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal ise organik sütle ilgili bilgi verecek. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO Süt Teknolojisi Bölümünden Prof. Dr. Seval Sevgi Kırdar, edebi yaşamın sütü: yoğurt ve peynirin seyir defterini anlatırken, Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Kök Taş probiyotikler ve kefir hakkında bilgi verecek. Süt Rüyası’ndan Öznur Arıkan kefir ve su kefiri üretimi ve evde tereyağı yapımını workshopta anlatacak. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümünden Doç. Dr. Cem Karagözlü dondurma, Gıda Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Petek Ataman ise süt ve gıda güvenliğinde doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgilendirmede bulunacak. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümünden Prof. Dr. Ebru Şenel tereyağ teknolojisini anlatırken, Ece Köy Kadın Kooperatifi Gıda Mühendisi Nurten Özkan ve üretici kadınlar ise başarı hikayesini paylaşacak.

PANDEMİDE SAĞLIKLI BESLENME ÖNEM KAZANDI
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Süt Akademisi’nde süt ve süt ürünlerine dair birçok konunun anlatılacağını belirtirken, eğitim programıyla süt ve süt ürünleri tüketimini teşvik etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Özellikle pandemi döneminde sağlıklı beslenme konusunda farkındalığın arttığını, ancak doğru bilgiye ulaşma konusunda sıkıntılar yaşandığını söyleyen Çandır, Süt Akademisi’nin bu anlamda iyi bir eğitim programı olacağını ifade etti. Çandır, tarımsal eğitim faaliyetlerine talebin yoğun olduğunu belirtirken, eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

YOĞUN BAŞVURU
Antalya Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, sütün insan beslenmesindeki önemini belirtirken, sütün daha geniş kitlelere daha iyi tanıtılması, öneminin anlatılması ve farkındalık oluşturarak süt tüketiminin artması ve hayvancılığın gelişmesi için Süt Akademisi’ni planladıklarını bildirdi. Süt Akademisi’ne 1476 başvuru olduğunu ve başvuruların devam ettiğini bildiren Karaca, Türkmenistan, Azerbaycan, Endonezya, Kazakistan, Almanya, Belçika, KKTC, Kuzey Makedonya, İngiltere, Suudi Arabistan, Fransa, Ürdün, ABD, Polonya’dan başvuruların geldiğine dikkat çekti.