TOBB Logo ISO 9001 LOGO ISO 10002 LOGO
Online İşlemler
USD 33,8609
EUR 37,6752
İMKB 9.982,28
ALTIN 2.734,0520
Antalya 35⁰C
X

İnteraktif Avokado E-Çalıştayı Programı (21-25 Mart 2022)

15/03/2022

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Ticaret Borsası işbirliğinde, 21-25 Mart 2022 Tarihleri arasında “İnteraktif Avokado E-Çalıştayı” yapılması planlanmaktadır. Çalıştaya 21-23 ve 24 Mart tarihlerinde Antalya, Hatay, Adana, Mersin, Muğla, İzmir, Bursa, İlleri’nden uzman ve akademisyenler ile sektör temsilcileri panelist olarak katılacaktır. Ayrıca 22 Mart tarihinde ise; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Güney Afrika, İngiltere, İsrail ve İspanya’dan uzman ve akademisyenler panelist olarak katılacaktır.

Çevrimiçi olarak gerçekleşecek çalıştayın kesinleşen programı ekte olup, çalıştaya Zoom Programı üzerinden katılım sağlamak için;  https://antalyaborsa.link/Avokado adresinden kayıt yaptırılması gerekmektedir. İnteraktif Avokado E-Çalıştayı’na katılımınızı bekliyoruz.

İNTERAKTİF AVOKADO E-ÇALIŞTAYI PROGRAMI (21-25 MART 2022)

 Saat 09:00- Sayın Ali ÇANDIR- Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı

Saat 09:10- Sayın Gökhan KARACA-T.C. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü

Saat 09:20- Sayın Dr. Nevzat BİRİŞİK-T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı TAGEM Genel Müdürü (Katılımları Halinde)

21 Mart 2022 Pazartesi

Sabah Oturumu 

Moderatör: Prof. Dr. Mustafa ERKAN

Raportör: Öğr. Gör. Recep BALKIC

Saat 09:30-10:10 Avokado Hakkında Genel Bilgiler: Kültür Tarihi, Anavatanı, Sistematiği, Gen Merkezi ve Soyları - Dr. Aliye DEMİRKOL

Saat 10:10-10:50 Dünyada Avokado Yetiştiriciliğinin Durumu- Prof. Dr. Hamide GÜBBÜK

Saat 10:50-11:30 Avokado Yetiştiriciliğinin Türkiye’deki Durumu- Dr. Aliye DEMİRKOL

Saat 11:30-11:45 ARA

Saat 11:45-12:25 Türkiye ve Dünyada Avokado Ticaretinin Dünü, Bugünü ve Yarını-Melike BAHÇECİ

Saat 12:25-13.05 Küresel Tropik Meyve Pazarının Geleceğinde Avokadonun Yeri-Galip Umut ÖZDİL

 Öğleden Sonra Oturumu

Moderatör: Prof. Dr. Hamide GÜBBÜK

Raportör: Zir. Yük. Müh. Gizem GÜLER

 Saat 14:30-15:00 Avokadonun Morfolojik ve Biyolojik Özellikleri - Dr. Aliye DEMİRKOL

Saat 15:00-15:30 Avokadonun Ekolojik İstekleri- Öğr. Gör.  Recep BALKIC

Saat 15:30-16:00 Ülkemizde ve Dünyada Yetiştirilen Önemli Avokado Çeşitleri - Dr. Aliye DEMİRKOL

Saat 16:00-16:10 ARA

Saat 16:10-16:40 Avokadoda Çeşit Geliştirme, Islah Çalışmaları - Zir. Yük. Müh. Mahmut Alper ASLAN  

Saat 16:40-17:10 Avokadoda Anaçlar ve Çoğaltma Teknikleri –Zir. Yük. Müh. Gizem GÜLER

Saat 17:10-17:40 Avokado Bahçe Tesisi ve Yıllık Bakım İşlemleri - Dr. Süleyman BAYRAM

  

 22 Mart 2022 Salı

Sabah Oturumu

Moderatör: Prof. Dr. Hamide GÜBBÜK

Raportör: Dr. Işılay YILDIRIM

 Saat 08:30-09:10  Fertilizer Applied at the Proper Time Increases Yield and Fruit Size. (Doğru Zamanda Yapılan Gübrelemenin Avokadoda Verim ve Meyve İriliğine Etkisi) Carol Lovatt Prof. Dr. / Riverside, California- ABD

Saat 09:10-09:50 Clonal Avocado Rootstocks (Klonal Avokado Anaçları) Consuelo Fernandez/ Ventura, California-ABD

Saat 09:50-10:30 Common Diseases in Avocado Plant and Effective Control Methods. (Avokado Bitkisinde Yaygın Hastalıklar ve Etkili Kontrol Yöntemleri). Akif Eskalen Prof. Dr. / Davis, California-ABD

Saat 10:30-10:40 ARA

Saat 10:40-11:20 An Overview of the South African Industry; and the Development of Genetic Material in a Regional and International Context. (Güney Afrika Avokado Endüstrisine Genel Bir Bakış; Bölgesel ve Uluslararası Bağlamda Genetik Materyalin Gelişimi). Theo Bekker / Tzaneen-South Africa

Saat 11:20-12:00 The Future of Sustainable Avocado Production in Continental Europa (Kıta Avrupası’nda Sürdürülebilir Avokado Üretiminin Geleceği). Inaki Hormaza Prof. Dr./ Malaga-Spain

Saat 12:00-12:40 Most Popular Avocado Cultivars and Rootstocks (Popüler Avokado Çeşitleri ve Anaçları). Inaki Hormaza Prof. Dr./ Malaga-Spain

Saat 12:40-14:00 ARA

 22 Mart 2022 Salı

Öğleden Sonra Oturumu

Moderatör: Dr. Aliye DEMİRKOL

Raportör:Dr. Öğr. Üyesi Adem DOĞAN

 Saat 14:00-14:40 Irrigation and Fertigations for Avocado Orchards and Frost Mitigation. (Avokado Bahçelerinde Sulama, Gübreleme ve Don Etkisini Azaltma). Danny Stern / Magal- Israel

Saat 14:40-15:20 The Turkish Avocado Industry- Challenges and Opportunities. (Türkiye Avokado Endüstrisi- Zorluklar ve Fırsatlar) Faruk Ghumra/ Lincoln- England

Saat 15:20-16:00 –İsrail

Saat 16:00-16:10 ARA

Saat 16:10-16:50 Pruning & Close Planting in Avocado Plant.(Avokadoda Budama ve Sık Dikim) Ben Faber Dr. / Ventura, California-ABD  

Saat 16:50-17:30 Most Important Avocado Pests and Effective Control Methods (Önemli Avokado Zararlıları ve Etkili Kontrol Yöntemleri) Ben Faber Dr. / Ventura, California-ABD 

17:30-18:10 Pre and Post Harvest Physiology, Packing and Logistics. (Avokadonun Hasat Öncesi ve Hasat Sonrası Fizyolojisi, Paketleme ve Lojistik) John Bower Dr. / Agassis-Canada

 

23 Mart 2022 Çarşamba

Sabah Oturumu

Moderatör: BATEM Müdürü Dr. Abdullah ÜNLÜ

Raportör: Zir. Yük. Müh. Gizem GÜLER

 Saat 09:00-09:30 Avokadoda Sulama ve Gübreleme - Dr. Cevdet Fehmi ÖZKAN

Saat 09:30-10:00 Avokadoda Hastalık ve Zararlılar  – Dr. İlker KURBETLİ ve Zir. Müh. Ali ÖZTOP

Saat 10:00-10:30 Avokadoda Zirai Karantina İşlemleri - Zir. Müh. Ekrem ÇETİN

Saat 10:30-11:00 Ülkemizde Avokado Çeşitlerinin Sertifikasyon Süreci Zir. Yük. Müh. Mehmet ÖZDEMİR

 

Saat 11:00-11:10 ARA

 Saat:11:10-11:40 Avokadoda Hasat Öncesi Faktörlerin Kalite Üzerine Etkileri- Dr. Işılay YILDIRIM

Saat 11:40-12:10 Avokadoda Hasat ve Hasat Sonrası İşlemler, Prof. Dr. Mustafa ERKAN

Saat 12:10-12:40- Avokadonun Besin Değeri ve Kullanım Alanları –Doç. Dr. Muharrem GÖLÜKCÜ

Öğleden Sonra Oturumu

Moderatör: Koord. ve Tar. Ver. Şube Müdürü İbrahim IRMAK

Raportör: Melike BAHÇECİ

Saat 14:00-14:30 Gıda Müh. Avokado Türlerinin Katma Değer Kazandırılmış Gıda Ürünü Potansiyeli ve Güncel Kullanımı -Dr. Öğr. Üyesi Tuğba AKTAR

Saat 14:30-15:00 Avokadoda Sigortacılık Faaliyetlerinin Mevcut Durumu, Gelişmeler, Talepler, -Fevziye KAYİLİ

Saat 15:00-15:30 Antalya Üretim Deseninde Avokadonun Yeri, İlçelerde Alternatif Türlerin Karşılaştırılması, Risk ve Fırsatların Değerlendirilmesi –Prof. Dr. Hamide GÜBBÜK

Saat 15:30-15:40 ARA

Saat 15:40-16:10 Avokadoda Markalaşma, Coğrafi İşaret ve Ürün İzlenebilirliği- Prof. Dr. Sertaç DOKUZLU

Saat 16:10-16:40 Avokado Tedarik Zinciri S. Zeki BİRİNCİOĞLU -Verita

Saat 16:40-17:00 Avokado Tedarik Zinciri Birol ULUŞAN –Metro

Saat 17:00-17:20 Avokadonun Menülerde ve Mutfak Uygulamalarında Kullanımı Murat İlke ÖZİPEK-Metro

Saat 17:20-17:50 Avokado Tedarik Zinciri Emin Uğur TAFLAN-Migros

 

24 Mart 2022 Perşembe

Sabah Oturumu

Moderatör: Prof.Dr. İbrahim YILMAZ

Raportör: Öğr. Gör. Recep BALKIC

Saat 09:00-09:20 Mersin’de Avokado Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu-Asım BULUT

Saat 09:20-09:40 Adana’da Avokado Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu-Prof. Dr. Turgut YEŞİLOĞLU

Saat 09:40-10:00 Hatay’da Avokado Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu-Prof. Dr. Celil TOPLU

Saat 10:00-10:20 Muğla’da Avokado Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu- Zir. Müh. Halime GEVREKOĞLU

Saat 10:20-10:40 İzmir’de Avokado Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu -Zir. Müh.

Engin ALTINOĞLU

Saat 10:40-11:00 Antalya’da Avokado Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu- Dr. Safinaz ARSLAN

Saat 11:00-11:20 Avokadoda Örgütlenme- Prof. Dr. İbrahim YILMAZ

Öğleden Sonra Oturumu /TÜM KATILIMCILAR

Moderatör: Prof. Dr. Ahmet BAYANER

Raportör: Zir. Yük. Müh. Gonca ERTOK

12:30-12:45 Hilmi SEVİLGEN- ANTALYA/Alanya

12:45-13:00 Recep KESKİN- ANTALYA/ Alanya

13:00-13:15 Hüseyin Avni OKAN- ANTALYA Alanya

13:15-13:30 Harun ARSLAN ve Ahmet ARSLAN- ANTALYA/Alanya

13:30-13:45 Çağla TİTİZ KÖSE-ANTALYA/Kepez

13:45-14:00 Deniz SÜRAL- ANTALYA/Manavgat

14:00-14:15 Erdoğan AKSOY- ANTALYA/ Gazipaşa

14:15-14:30 Özden EGEL- ANTALYA/ Tekirova

14:30-14:45 Korkmaz CAN- ANTALYA/ Kumluca

14:45-15:00 Bilal BAYRAM- ANTALYA/Kumluca

15:00-15:15 Pınar YERTUTAN- MUĞLA Fethiye

15:15-15:30 Erdoğan ÜNER-İZMİR/Gümüldür

15:30-15:45 Ali YILDIRIM- MERSİN/ Erdemli

15:45-16:00 İsmail OCAK- MERSİN/ Erdemli

16:00-16:15 Yunus Emre ÇEKOK- MERSİN/ Erdemli

16:15-16:30 Hüseyin ÖZKAN-ADANA/Karataş

16:30-16:45 Ahmet BÜYÜKER- HATAY/Erzin

Saat 16:45-18:15- Avokado Yetiştiriciliğinin Güçlü Yönleri, Zayıf Yönleri, Avokado Yetiştiriciliği İle İlgili Fırsatlar, Avokado Yetiştiriciliği İle İlgili Tehditler Prof. Dr. Ahmet BAYANER, Prof. Dr. İbrahim YILMAZ, Zir. Yük. Müh. Gonca ERTOK

 25 Mart 2022 Cuma

Sabah Oturumu

Moderatör: Prof. Dr. Hamide GÜBBÜK

Raportör: Melike BAHÇECİ

 

Çalıştay Panelistleri İle Teknik Gezi

Öğleden Sonra Oturumu

Moderatörler: Prof. Dr. Hamide GÜBBÜK, Prof. Dr. İbrahim YILMAZ, Prof. Dr. Ahmet BAYANER, Dr. Aliye DEMİRKOL

Raportör: Zir. Yük. Müh. Gonca ERTOK

 -Çalıştay Sonuç Bildirgesinin Tebliği

-Değerlendirmeler

-Dilek ve Temenniler

-Kapanış

Duyurular'a geri dön
Daha iyi bir deneyim için çerezleri kullanıyoruz; Sitemizin işlemesini sağlamak için teknik çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için Antalya Ticaret Borsası İnternet Sitesi Çerez Politikaları Metnini incelemenizi rica ederiz.
Çerez Politikalarımız Reddet Kabul Et
X