TOBB Logo ISO 9001 LOGO ISO 10002 LOGO
Online İşlemler
USD 32,2829
EUR 34,7812
İMKB 10.254,77
ALTIN 2.407,0270
Antalya 23⁰C
X

ANTALYA BORSA’DAN KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEK

22/03/2021


Antalya Ticaret Borsası, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muammer Tilki, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Sarı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Özlem Şahan Yapıcıer’in hazırladığı “Her Yönüyle Kaz Yetiştiriciliği” kitabının basımına katkıda bulundu. 2. baskısını yapan kitapta, kazın zoolojik sistemindeki yerinden, anatomik ve fizyolojik özelliklerine, yumurta veriminden, bakım ve beslenmesine, kazlardan elde edilen ürünlerden kaz etinden lezzetlere kadar kaza dair bir çok konu ayrıntılı şekilde anlatıldı.
KAZ ETİ ÜST KLASMAN TURİZM SEKTÖRÜNDE MİSAFİRLERE SUNULABİLİR
Kazın yaklaşık 3 bin yıl önce Mısır’da evcilleştirildiğinin tahmin edildiği belirtilen kitapta, kazla ilgili “Oldukça zekidirler, kolay öğrenirler ve iyi hafızaya sahiptirler” bilgileri paylaşıldı. Kaz yetiştiriciliğinin Anadolu’nun yer yerinde yapılabileceği belirtilen kitapta, daha çok Kars, Muş, Ardahan illeri ile Orta Anadolu ve İç Ege bölgelerinde kaz yetiştirildiği belirtildi. Dünya kaz yetiştiriciliğinde Çin ilk sırada yer alırken, Türkiye yetiştirme yer ve imkanlarına rağmen kaz eti üretiminde 9’uncu sırada yer alıyor. Kaz yetiştiriciliğinin yüzde 25.38’i Kars’ta yüzde 8.58’i Muş’ta, yüzde 7’si ise Ardahan’da yapılıyor. Kitapta, kaz etinin beslenmedeki önemi vurgulanırken, “Kaz etinin özellikle üst klasman turizm sektöründe misafirlere sunulabilecek alternatif ve özel bir ürün olarak değerlendirilmesi, kazcılık sektörüne apayrı bir değer katacaktır” denildi.
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Borsa olarak tarımın ve hayvancılığın desteklenmesi ve teşvik edilmesiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve yapılan çalışmaları desteklediklerini belirtti. Çandır, “Değerli Hocalarımızın hazırladığı ‘Her Yönüyle Kaz Yetiştiriciliği’ kitabını besin değeri yüksek olan ve ülkemizin pek çok yerinde yetişebilecek kaz yetiştiriciliğine öncülük edebileceğini düşünüyoruz. Kitabı hazırlayan değerli ekibe teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Daha iyi bir deneyim için çerezleri kullanıyoruz; Sitemizin işlemesini sağlamak için teknik çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için Antalya Ticaret Borsası İnternet Sitesi Çerez Politikaları Metnini incelemenizi rica ederiz.
Çerez Politikalarımız Reddet Kabul Et
X