22. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı ile Anfaş Bevex 4.Uluslararası İçecek İhtisas Fuarı Antalya Expo Center’da gerçekleştirildi. Açılışa Antalya Vali Yardımcısı Bayramali Köse, Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Antalya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar ile çok sayıda davetli katıldı.
KKTC, İran, Almanya, Japonya, Malezya, Moldova, Balkan ülkeleri, Suudi Arabistan, Irak, İran, Pakistan, Rusya, Hollanda, İtalya, Almanya, Azerbaycan ve BAE başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden yiyecek ve içecek sektörü profesyonellerine hitap eden fuarın açılışında konuşan Mustafa Çalık, Food Product ın her geçen yıl yükselen bir grafikle ilerlediğini belirtti. Çalık, Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki otel, restoran, fast-food, bar, kafeterya, pastane zincirleri, süper marketler, gıda toptancıları, üniversiteler, okul kantinleri, resmi kurumlar, hastaneler, yurtlar, orduevleri, öğretmenevleri, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek içecek profesyonellerinin iş bağlantıları kurmak için öncelikle bu fuarları tercih ettiğini söyledi.
FUARLAR BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR
Açılışta konuşan ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, bu yıl 22. düzenlenen Gıda Fuarı nın derinliği olan bir organizasyon olduğunu belirterek, 41 ülkeden, 50 binin üzerinde işadamının fuara katılımının önemli olduğunu kaydetti. Antalya Ticaret Borsası olarak Türkiye nin en büyük yerli malı organizasyonunu düzenlediklerini belirten Halil Bülbül, "Bu işlerin ne kadar büyük bir çaba gerektirdiğinin bilincindeyiz. Bu fuarı düzenleyenleri kutluyorum" dedi. Fuarların bölge ekonomisine katkı sağladığını kaydeden Halil Bülbül, turizmin 12 aya yayılması konusunda da fuarların ve kongrelerin büyük önem arz ettiğini söyledi. Bülbül, Antalya nın yıl boyunca ağırladığı 12 milyon turiste güvenli gıda ulaştırmada öncü bir şehir olduğunu kaydetti.
X