Süne mücadelesi sabırla ve planlı programlı şekilde yürütülmeli
Antalya Ticaret Borsası’nın iki ayda bir yayınlanan yayın organı Borsanomi Dergisi, bundan böyle her sayısında sektörel bir konuyu ele alıp yetkililer ve uzmanlarla birlikte tartışacak. Borsanomi Sektörel Forum toplantılarının birincisinde hububat ve süne zararlısı hakkında bir tartışma yapıldı.
BATEM Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Mustafa Soysal; ATB Başkan Yardımcısı İbrahim Köseoğlu; Hediye Un Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altunbaş; Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Hububat Zararlıları Sorumlusu Uzman Mahmut İslamoğlu ve Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nden Cevdet Afyoncu’nun katıldığı toplantıda hububat üretiminde süne zararı sorunu ele alındı.
Gündelik çözümler yerine kalıcı çözüm hedeflenmelidir
Üreticileri ve sanayicileri temsil eden katılımcılar, süne mücadelesinin acilen başlatılması ve en hızlı şekilde çözüme gidilmesini talep ederken; zirai mücadele uzmanları, süne mücadelesinin gündelik avantajları gözeterek yürütülmesinin doğru olmadığına vurgu yaptılar. Süne zararının oluşmasında çok sayıda faktör olduğunu anlatan uzmanlar; kalıcı çözümün zamana yayılan, uzun vadeli bir mücadeleyle gerçekleşebileceğini söyledi.
Toplantıyı izleyen ATB Başkanı Ali Çandır da, süne mücadelesinin nasıl yapılması gerektiğini tartışmak ve doğru adımların atılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenledikleri toplantıdan son derece memnun olduklarını kaydetti; “Tartışmalar, kafamızdaki bazı soruları aydınlatıcı yönde gerçekleşti. Dolayısıyla çok memnunuz. Süne mücadelesinin sabırla ve planlı, programlı şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu süreçte Ticaret Borsası’nın üzerine düşen bir görev varsa, imkanlarımız dahilinde yerine getirmeye hazırız”.